Web Analytics Made Easy - Statcounter

شماری از علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان گفتند: کم توجهی به آزمایشات قبل ‏از ازدواج و بارداری باعث شده تا آمار مبتلایان به تالاسمی در استان افزایش یابد‎.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، پس از اعلام نیاز مراکز درمانی و سازمان انتقال خون به اهداء خون و رسانه ای شدن کاهش ذخایر خونی، علمای اهل سنت سیستان وبلوچستان بر ضرورت و اهمیت اهدای خون تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مولوی عبدالرحیم ریگیان پور؛ امام جمعه شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: ‏اهداکنندگان با اهدای خون مستمر ضمن ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری در جامعه، به بیماران نیازمند به ‏خون زندگی می بخشند.‏

وی گفت: اهدای خون یک امر خداپسندانه و دینی است و از عبادت و صدقه کمتر نیست‎.
 
این خطیب جمعه اضافه کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا شاهد کاهش میزان استقبال مردم در امر اهدای ‏خون بودیم، از آنجایی که وضعیت اهدای خون تقریباً در این مدت ناپایدار بود با وجود بیمارانی که به خون ‏بیشتری نیاز داشتند استان ما دچار کمبود خون شد.‏‎

وی تصریح کرد: سیستان وبلوچستان از حیث بیماران تالاسمی با آمار زیادی مواجه است که از این جهت نیاز به اهدای خون ‏زیادی دارد، که همگان باید در این امر مقدس گامی ارزنده برداشته و بیماران را از چشم انتظاری رها کنند.‏

ریگیان پور گفت: مراکز درمانی و مرکز بهداشت های شهر و روستا باید راهکارهایی برای فرهنگ اهدای خون ‏و آزمایش قبل از ازدواج انجام دهند، تا شاهد انجام چنین ازدواج ها و یا تولد فرزندانی بیمار نباشیم.‏

وی با بیان اینکه‎ ‎اهدای خون یک کار خیر و عام‌المنفعه‌ بوده و باعث نجات جان افرادی زیادی می‌شود، ادامه داد: آزمایش ‏قبل از ازدواج باید از طریق مراکز بهداشت روستایی به شهروندان اطلاع داده شود تا از تولد فرزندان مبتلا به ‏تالاسمی جلوگیری شود‎.
 
این خطیب جمعه گفت: عاقدین محلی نباید صیغه عقد را بدون جواب آزمایشات جاری کنند و باید به این ‏موضوع توجه ویژه ای شود‎.
 
امام جمعه اهل سنت میرجاوه اذعان کرد: موضوع تالاسمی اهمیت زیادی در استان ما دارد که باید مردم و ‏مسئولان به آن توجه کنند و توصیه های متخصصان را جدی بگیرند، آزمایش های قبل ازدواج را انجام دهند ‏تا از بروز بیماری های لاعلاج جلوگیری شود‎.‎

اهدای خون یک ضرورت و تکلیف دینی است

مولوی عنایت اله رسولی زاده، امام جمعه هل سنت گونکان شهرستان سرباز با بیان اینکه عدم ثبت ازدواج در دفاتر ثبت اسناد یک معضل است، گفت: بی توجهی به آزمایش های قبل از ازدواج و عقدهای غیر رسمی دو دلیل مهم در افزایش بیماران تالاسمی هستند.

وی افزود: انجام آزمایش های قبل از ازدواج برای جلوگیری از تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی یا دیگر بیماری های لاعلاج، امری واجب به شمار می رود.

به گفته این عالم اهل سنت؛ از آنجایی که وجود بیماران تالاسمی در سیستان وبلوچستان زنگ خطر بزرگی است همگان باید هشدارهای متولیان امر را جدی گرفته و برای ترویج این امر مهم فرهنگسازی کنیم.

وی با بیان اینکه وجود بیش از سه هزار بیمار تالاسمی در استان زمینه مشارکت در امر خداپسندانه اهدای خون را چندین برابر می کند، گفت: اهدای خون امری خداپسندانه و نماد ایثارگری و فداکاری به منظور نجات جان بیماران نیازمند به خون به شمار می رود.

رسولی زاده گفت: مردم شیعه و سنی دراین خطه از کشور همیشه در کارهای خیر پیشقراول بوده اند، اکنون نیز با توجه به نیاز به منابع خونی در جهت کمک به دیگر هموطنان باید وارد میدان شده و با اهدای خون خود به سلامت دیگران کمک کنند.

به گفته رضا عباسی، مدیر کل سازمان انتقال خون سیستان وبلوچستان، به علت شمار بالای تصادفات جاده ای که عمدتا به دلیل دوبانده نبودن جاده ها و یا نا ایمن بودن رخ می دهد، وجود بیماران خاص مانند 330 بیمار تالاسمی و بیماران هموفیلی، دیالیزی و یا زایمان ها که همچنان برخی به صورت سنتی انجام می شود؛ نیاز به خون در این خطه از کشور بیشتر از سایر استان ها احساس می شود.

وی افزود: سالانه ۸۰ هزار نفر باید خون در استان اهدا کنند تا بتوانیم خون مورد نیاز بیماران تالاسمی را تامین کنیم.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان وبلوچستان آزمایش های قبل بیماران تالاسمی قبل از ازدواج اهدای خون اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۹۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم

زهرا خانی صلوات معلم نیکوکاری است که نه تنها به دانش‌آموزان نیازمند خود در خانه تدریس می‌کند، بلکه از حقوقش نیز برای آنها لوازم التحریر می‌‌خرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم
  • دانش‌آموز دختر در لالی به ۳ نفر زندگی دوباره بخشید
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران