Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@15:39:59 GMT

اهميت آزمايش‌هاي ژنتيک در کاهش بيماري‌هاي خاص

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۴۱۸۸

خبرگزاری آریا-عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بر اهمیت آزمایش‌های ژنتیک در کاهش بیماری‌های خاص تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، "محمد فرانوش" گفت: انجام آزمایش‌های ژنتیک و جلوگیری از ازدواج‌های فامیلی، راه کاهش تعداد بیماران خاص و صعب العلاج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش رسانه‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های صعب العلاج افزود: آموزش عمومی و آموزش بیماران از طریق رسانه می‌تواند از ازدواج‌های فامیلی جلوگیری کند و باید قبل از ازدواج فامیلی حتما، آزمایش‌های ژنتیک انجام شود تا بتوان قبل از متولد شدن فرزند مبتلا به بیماری‌های ژنتیک از این اتفاق جلوگیری کرد.
"محمد فرانوش" با بیان اینکه بیماری صعب العلاج درمان قطعی ندارد و فقط با دارو کنترل می‌شود، تاکید کرد: این نوع بیماری‌ها بیشتر در دسته بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های هموفیلی و تالاسمی و بعضی از بیماری‌های مادرزادی قرار دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: مهمترین علت موثر در بروز این بیماری‌ها ضریب هم خونی است و در واقع ژنتیک نقش بسزایی در ابتلا به این دسته بیماری‌ها دارد، به همین علت اساسی در ازدواج‌های فامیلی این بیماری‌ها شایع‌تر است.
"محمد فرانوش" با بیان اینکه در مناطقی که ازدواج فامیلی بیشتر است مانند سیستان و بلوچستان، به مراتب بیشتر شاهد انواع تالاسمی و بیماری‌های خونریزی دهنده مادرزادی هستیم، افزود: سبک زندگی اگر چه تاثیری در بروز این بیماری‌ها ندارد، اما می‌تواند عوارض بعضی از این دسته بیماری‌ها را تشدید کند.
فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: معمولا این نوع بیماری‌ها در ابتدای زندگی بروز می‌کنند، همچنین بیماری‌های خونی که تا 10سالگی خود را نشان می‌دهند.
"محمد فرانوش" افزود: نوع دیگری از این دسته بیماری‌ها با نفوذ کمتر بعد از 15 سالگی بروز می‌کند و برخی از بیماری‌های عصب عضلانی هستند که در دهه دوم و سوم زندگی بروز می‌کنند و تا آخر عمر وجود خواهند داشت و فقط با بعضی از دارو‌ها قابل کنترل هستند.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان تاکید کرد: در یکی دو سال اخیر برای بعضی از این بیماری‌ها درمان قطعی پیدا شده است مانند تالاسمی که هم اکنون با ژن درمانی و پیوند مغزاستخوان قابل درمان است.
"محمد فرانوش" گفت: در بعضی از بیماری‌های عصب عضلانی با درمان‌های نوین و ژن درمانی مسیر درمان کاملا تغییر کرده است و این دسته از مشکلات نیز در دسته بیماری‌های علاج پذیر قرار گرفته اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: با توجه به شرایط پیشگیری در ایران، بیماری‌هایی مانند هموفیلی و تالاسمی در حال کاهش است و در صورت ادامه همین روند در سایر بیماری‌های ژنتیکی، این امر باعث شود، هزینه‌های درمان در بخش سلامت به سمت بیماری‌های که قابل درمان هستند، برود و وضعیت سلامت جامعه را بهبود بخشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بیماری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران دسته بیماری ها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محمد ابراهیم پارسانژاد رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران اظهار داشت: وقتی زوجین برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند، در مرحله اول درمان‌های سطحی مربوط به زوجین برای آنها تجویز می‌شود و در صورت لزوم درمان‌های اولیه به سمت درمان‌های پیشرفته سطح ۳ می‌رود.

بیشتر بخوانید: ۱۰ روش طبیعی برای تقویت باروری در مردان

وی افزود: بعد از ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای آنها به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

این فوق تخصص نازایی، با اشاره به اینکه تمامی زوج‌های نابارور می‌توانند در فرایند درمان قرار بگیرند، تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه‌دار می‌شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می‌کنند و از روش‌های کمک‌باروری (IVF) استفاده می‌کنند، صاحب بچه می‌شوند.

وی تاکید کرد: تا سال‌ها پیش اگر زوجی مراجعه می‌کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت، به او گفته می شد قابل درمان نیست، اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می‌شود، اما این به معنای موفقیت در همه این عمل‌ها نیست.

بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران، ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229025 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران