Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران و بنیانگذار، استاد و مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه زنده تلویزیونی اظهار کرد: با هم زیستن یک بحث بزرگ اجتماعی و روان شناختی بوده و به عنوان مهارت زندگی شناخته شده است، اما در خیلی از کشور‌ها به خصوص کشور‌های غربی، مهارت‌ با هم زیستن را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: ارتباطات موجود میان اعضای خانواده و مهارت با هم زیستن حتی با کودکان، باعث شروع تفاوت نگرش‌ها می‌شود و باید از دوران آموزش دبستان آن‌ها را فرا گرفت چرا که این موضوع یک مسئله بسیار مهم در خصوص سازگاری با همنوعان است و باید در دوران همه گیری کرونا آن را به فرزندان خود بیاموزیم.

فرهود تصریح کرد: اضافه وزن یکی مشکلاتی است که امروزه شاهد افزایش بی رویه آن هستیم و این موضوع به راحتی می‌تواند باعث فشار اقتصادی به بودجه خانواده‌ها برای خرید محصولات غذایی یا خورد و خوراک‌ها شود. از آن جایی که تا سال آینده ممکن است درگیر ویروس کرونا باشیم و از آن جایی که عادت کردن یک مهارت زندگی است پس باید آن را در دوران ویروس کرونا با ماندن در منزل فرا بگیریم.

او درباره ازدواج فامیلی گفت: ازدواج خویشاوندی از گذشته‌های دور بسیار انجام می‌شد و در حال حاضر بسیاری از افراد به علت ترس از بروز بیماری‌های بعد از آن در فرزندان خود، از انجام آن می‌ترسند، اما با مراجعه به مشاوران ژنتیکی می‌توان این ترس و استرس را از بین برد. از محاسن ازدواج فامیلی می‌توان به شناخت طرفین از یکدیگر اشاره کرد.

فرهود با بیان اینکه آمار طلاق در بین ازدواج‌های فامیلی تنها یک یا دو درصد است، تاکید کرد: ازدواج‌های فامیلی به علت آشنایی افراد با یکدیگر کمتر منجر به طلاق می‌شوند، اما ازدواج‌های غیر فامیلی به علت عدم آشنایی میان ۱۵ تا ۳۰ درصد اتفاق خواهد افتاد.

همه زوجین باید آزمایش ژنتیک بدهند

مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت ادامه داد: در همه بخش‌های کشور، ازدواج‌های فامیلی یا غیر فامیل با یکدیگر فرق دارند، برای مثال در استان‌های شمالی به علت تردد زیاد افراد و جذب توریست به این منطقه، شاهد ازدواج‌های غیر فامیلی بیشتری هستم.

فرهود بیان کرد: زمانی که برای ازدواج هر دو طرفین موارد زیادی از بیماری را داشتند باید به مشاوره ژنتیک مراجعه کنند حتی در صورتی که خویشاوند نباشند. آزمایش CBC برای ازدواج‌ها از زوجین گرفته می‌شود که به صورت سطحی و سریع است، اما آزمایش‌های ژنتیک با این موارد فرق دارد که نباید از آن‌ها غفلت کرد.

او درباره خطاپذیری آزمایش‌های ژنتیک برای زوجین گفت: تنها آزمایش خون، معیار ازدواج زوجین نیست بلکه گفتگو‌های صورت گرفته هم برای یک زندگی ابدی تعیین کننده خواهد بود، اما آزمایش‌های ژنتیک برای بیماری‌های معین مانند بیماری کروموزوم، بیماری‌های ژن و DNA خطا ندارند.

حدود ۲۰ هزار نوع بیماری ژنتیکی وجود دارد

او با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار نوع بیماری ژنتیکی وجود دارد، تاکید کرد: ۱۰۰ نوع بیماری کروموزومی وجود دارد که برای مشخص شدن آن‌ها به منظور داشتن یک ازدواج موفق و فرزندانی سالم باید به انجام آزمایش‌های ژنتیکی اقدام کرد.

فرهود درباره انجام آزمایش ژنتیک برای تشخیص بیماری مارفان تصریح کرد: انجام آزمایش ژنتیک برای تشخیص بیماری مارفان بسیار لازم است و برای ازدواج هم از زوجین تست‌های مربوط به آن گرفته می‌شود. اگر در خانواده‌ای به ترتیب مواردی از بیماری‌های قلبی، عقب ماندگی ذهنی و ... دیده شود پزشکان ژنتیکی حتما بروز این موارد را برای ازدواج‌های خویشاوندی که بعد‌ها در همان خانوده اتفاق خواهد افتاد را تاکید می‌کنند. بنابراین هیچ مشاوره ژنتیکی جای آزمایشات را نخواهد گرفت، یعنی آزمایش‌ها را بر مبنای حاصل گفتگو‌های ژنتیکی تعیین می‌کنند و زوجین باید به این امر توجه داشته باشند.

او با اشاره به تفاوت آزمایش خون و آزمایش ژنتیک برای ازدواج افراد تصریح کرد: آزمایش خون یک آزمایش بسیار ساده‌ای است که در دسترس همه قرار گرفته است و در آن کم خونی یا اعتیاد را نشان می‌دهد و بسیار کم هزینه خواهد بود، اما مشاوره ژنتیک با این موضوع بسیار متفاوت است که دید افراد را نسبت به ازدواج بیشتر باز می‌کند.

بیشتر بخوانید

ژنتیک چه ارتباطی با سایر علوم دارد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت ازدواج فامیلی آزمایش ژنتیک آزمایش ژنتیک آزمایش های ژنتیک برای ازدواج آزمایش خون ازدواج ها آزمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۴۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها

اگرچه میلگرد A2 و A3 در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که در این مطلب قصد داریم این موضوع را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

میلگرد A2 چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

همانطور که اشاره کردیم میلگرد A2 بسیار پرمصرف است و بیشتر در صنعت ساختمان‌سازی (عمدتا برای آرماتوربندی) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گرید در دسته‌ میلگردهای آجدار قرار می‌گیرد که به آن آجدار نیمه سخت و آرماتور نیز گفته می‌شود. از نمونه‌های این گرید می‌توان به میلگرد آناهیتا گیلان اشاره کرد. آج‌های روی سطح این میلگرد کمک می‌کند تا میلگرد چسبندگی خوبی به بتن داشته باشد و استحکام سازه افزایش یابد. 

میلگردهای A2 از انعطاف‌پذیری قابل قبولی بهره می‌برند و در برابر ضربه نیز مقاومت بسیار بالایی دارند. البته امکان استفاده از این میلگرد در صنایع و آهنگری وجود ندارد؛ چرا که نمی‌توان عمل جوشکاری روی آن انجام داد. با این حال، این میلگرد را به راحتی می‌توان برش زد. این نوع میلگرد از حداقل استحکام کششی 500 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع و استحکام تسلیم 340 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع بهره می‌برد.

میلگرد A3 چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

میلگرد A3 بیشترین مصرف را در بین انواع میلگردها دارد و به عنوان یکی از متریال‌های اصلی در ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از نمونه‌های این گرید می‌توان میلگرد نیشابور خراسان را نام برد. این میلگرد از مقاومت کششی بسیار خوبی بهره می‌برد و برای پروژه‌هایی که به مقاومت کششی بالایی نیاز است، از آن استفاده می‌شود. سختی و قابلیت جوش‌پذیری بالا از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های میلگرد A3 به حساب می‌آیند. از نظر خواص مکانیکی، میلگرد A3 دارای حداقل استحکام کششی 600 و استحکام تسلیم 400 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع است. ناگفته نماند که روی سطح این محصول، آج‌‌هایی به صورت ضربدری (حالت هفتی و هشتی) قرار می‌گیرد.

 مهم‌ترین تفاوت‌های میلگرد A2 و A3

 اکنون که با این دو گرید از میلگرد آشنا شدید، در ادامه مهم‌ترین تفاوت آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

شکل ظاهری

این دو گرید از نظر شکل ظاهری با هم تفاوت دارند و روی هر کدام از آن‌ها آج‌های متفاوتی حک می‌شود. روی سطح میلگرد A2، آج‌ها به صورت موازی و منفرد حک می‌شود؛ این در حالی است که آج‌ها در میلگردهای A3 به صورت ضربدری (حالت هفتی و هشتی) است.

افراد با استفاده از شکل ظاهری و آج‌های تشکیل‌شده روی سطح میلگرد می‌توانند تشخیص دهند که میلگردها از چه نوع گریدی هستند. راه دیگر تشخیص گرید میلگردها این است که چه حروفی روی آن‌ها حک شده باشد؛ اگر حرف C باشد، استاندارد میلگرد از نوع A3 و اگر حرف J نوشته شده باشد، میلگرد از نوع A2 است.

قیمت

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو نوع میلگرد، در قیمت است و افراد برای خرید هر کدام از آن‌ها باید هزینه‌های متفاوتی را پرداخت کنند. اگر از تاثیرگذاری برند تولید کننده و میزان عرضه تقاضا در قیمت روز میلگرد صرف نظر کنیم، قیمت هر کیلوگرم میلگرد A3 گران‌تر از A2 است. با این حال این امکان وجود دارد که قیمت میلگرد A2 یک کارخانه کمی گران‌تر از میلگرد A3 کارخانه‌ای دیگر باشد.

 خواص مکانیکی

مهم‌‎ترین تفاوت میلگردهای A2 و A3 در خواص مکانیکی است. خواص مکانیکی هر کدام از این دو میلگرد باعث شده تا برای کاربردهای مختلفی از آن‌ها استفاده کرد. خواص مکانیکی میلگردها شامل استحکام کششی، استحکام تسلیم، میزبان خمش، خستگی و جوش پذیری می‌شود.  

کاربرد

همانور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، امکان انجام عملیات جوشکاری روی میلگردهای A2 وجود ندارد و به همین دلیل از این گرید نمی‌توان در آهنگری و صنعت استفاده کرد. معمولا در ساختمان‌سازی سبک، ساخت انواع خاموت، تیرچه، ستون و تیر از این نوع میلگرد استفاده می‌شود. برای مثال میلگرد 16 نیشابور ساختاری ترد دارد و بیشترین کاربردش در ساخت و ساز و ساختمان سازی است. در آرماتوربندی و برای اتصال طولی میلگردها نیز از A3 استفاده می‌کنند. البته باز توصیه می‌شود که عملیات جوشکاری نیز روی این محصول انجام نشود.

جمع‌بندی

میلگردها از جمله مهم‌ترین مواد برای ساختمان‌سازی و ساخت و ساز است که در گریدهای مختلفی تولید و عرضه می‌شود. فعالان حوزه ساختمان با در نظر گرفتن نیاز  و کاربرد خود، معمولا از میلگرد A2 یا A3 را خریداری می‌کنند. البته هر یک از این گریدها در پارامترهای شکل ظاهری قیمت، خواص مکانیکی و کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند. در همین راستا، قبل از خرید بهتر است که مشخصات هر کدام از این میلگردها را بشناسید تا با توجه به نیاز خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. 

منبع: توسعه سازه فولاد ایرانیان | تسفا

دیگر خبرها

  • شرط عجیب یک معلم برای ازدواج + فیلم
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • بیماری مخفی هیتلر / لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی / خاکسپاری امیلیانو زاپاتا قهرمان مکزیک / تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • کیم مین جائه تفاوت بزرگ بایرن و رئال بود
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • ازدواج خواهرزاده احمدی‌نژاد در ترکیه (+ عکس)