Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@18:17:29 GMT

درباره ی آزمایش پیش از ازدواج بیشتر بدانید

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۹۷۸۳

درباره ی آزمایش پیش از ازدواج بیشتر بدانید

خبرگزاری آریا -
ازمایش های پیش از ازدواج
ازمایش های پیش از ازدواج میتوانند از بروز بسیاری از مشکلات که امکان دارد در آینده، زندگی فرزندتان و همچنین رابطه عاطفی بین شما را تحت‌تأثیر قرار دهد، جلوگیری کنند. برای این که زندگی سالم و پر از خوشحالی داشته باشید، عشق بین زوجین لازم است ولی کافی نیست. آگاهی از شرایط سلامتی دو طرف هم امری است که اهمیت بسیاری دارد و با آگاهی از آن میتوان از اختلافات بعدی جلوگیری کرده و زندگی پرنشاطی را در کنار هم دارا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همیشه پیش‌گیری بهتر از درمان است. بدین ترتیب برای داشتن رابطه ای شاد و فرزندی سالم و در نهایت زندگی ای پرنشاط، ازمایش های پیش از ازدواج طبق اطلاعاتی که مشاور از زوجین می گیرد، باید برای آن ها بر اساس سوابق بیماری هایی که در خانواده هرکدام وجود داشته و در نظر گرفتن احتمال به ارث رسیدن آن به فرزند، باید انجام شود، برای این که پی بردن به مشکلات پیش از ازدواج نسبت به بعد از آن، قابل تحمل تر است. هم برای بیماری هایی که امکان انتقال آن بین زوجین وجود دارد و هم بیماری های ژنتیکی که میتواند فرزند را درخطر ابتلا قرار دهد.
تست پیش از ازدواج
ازمایش هایی که باید انجام شود
ازمایش تالاسمی
انجام ازمایش تالاسمی به دلیل شیوع این بیماری در ایران است. تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است که به 2 مدل مینور( کوچک) و ماژور( بزرگ) دیده میشود . در مدل مینور فرد علامتی ندارد( اما برخی از بیماران علایم بسیار خفیفی دارند) و بیماری بطور اتفاقی کشف میشود .
ازدواج این اشخاص با یک فرد سالم مشکلی برای بچه ها پدید نمی آورد ولی اگر زن و مرد مبتلا به تالاسمی مینور با هم ازدواج کنند، 25 درصد احتمال به دنیا امدن فرزند مبتلا به نوع ماژور وجود دارد . نوع ماژور نوع شدید بیماری است که با عارضه های جدّی برای فرد مبتلا همراه است. در صورت ابتلای هر دو طرف به تالاسمی مینور احتیاج به انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج وجود دارد . تشخیص تالاسمی با انجام ازمایش خون و شمارش سلول های خونی است. در صورتی که فرد مبتلا به کم خونی و فقر آهن باشد، بهتر است اقدام به درمان کند.
ازمایش اعتیاد
ازمایش اعتیاد هم برای آگاهی دو طرف از وجود اعتیاد است که با ازمایش ادرار مشخص میشود . اما حتی در صورت مثبت شدن آزمایشی مثل مورفین اگر دو طرف راضی باشند، قابلیت ازدواج وجود دارد .
ازمایش بیماری های جنسی
به جز ازمایش های ضروری، عروس و داماد آینده میتوانند ازمایش هایی برای آگاهی از شرایط سلامت جسمی و جنسی یکدیگر انجام دهند. در این فهرست احتمالا نخستین مورد آگاهی از بیماری های منتقله از راه جنسی است که مهمترین آن ها، سیفیلیس، ویروس HIV و هپاتیت است. این بیماریها از راه نزدیکی قابل انتقال به همسر است. سیفیلیس درمان میشود ولی درمان قطعی هپاتیت و اچ ای وی اکنون مقدور نیست، گرچه ناقلان این دو ویروس هم با رعایت نکات و تحت نظر پزشک میتوانند با هم ازدواج کنند.
ازمایش دسته خونی
مورد بعدی، آگاهی از گروه خونی یکدیگر است. آگاهی از نوع گروه خونی بدین دلیل اهمیت دارد که چنانچه مادر گروه خونی Rh منفی و پدر گروه خونی مثبت داشته باشد، برای جلوگیری از واکنش خونی ناشی از وارد شدن خون جنین به خون مادر و تولید آنتی بادی علیه جنین، برای مادر امپول روگام تزریق شود.
روگام 72 ساعت پس از زایمان نخست و در باردای های بعدی در هفته 28 حاملگی تزریق میشود . Rh منفی بودن مادر و Rh مثبت بودن جنین، در زایمان نخست مشکلی به وجود نمی آورد و از آنجایی که بیش تر زایمان ها در مرکزهای دولتی انجام میشود و مادران در زمان حاملگی چند مرتبه به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه میکنند تولد چنین کودکانی کم تر شده است. تشخیص این اختلال با یک ازمایش ساده خون راحت است و در مواقعی که Rh مادر منفی است فورا Rh پدر را درخواست میکنند .
آزمایشات پیش از ازدواج
ازمایش های هورمونی
زوج آینده در صورت تمایل میتوانند ازمایش برای آگاهی از شرایط حاملگی خود انجام دهند که حاوی ازمایش های هورمونی و بررسی مایع منی در مرد است.
چه کسانی پیش از ازدواج باید ازمایش ژنتیک بدهند؟
نیمی از معلولیت ها بسته به عوامل ژنتیک و نیم دیگر مرتبط با عوامل غیر ژنتیک است که برای پیش‌گیری، هر دو گروه باید مدنظر قرار گیرند. افرادی که قصد ازدواج دارند قبل از ازدواج و در صورتی که ازدواج کرده باشند قبل از حاملگی و اگر حامله هستند هرچه سریعتر باید عواملی که احتمال معلولیت بچه را افزایش میدهد مورد بررسی قرار دهند. عوامل محیطی، الودگی ها، مسمومیت ها، ماده های بیولوژیک یا شیمیایی ازجمله موردهای غیرژنتیک مؤثر بر معلولیت هستند.
بیماری های عمومی مادر مثل دیابت، تیروئید، روماتیسم و عفونت ها هم میتوانند روی سلامت مادر و جنین تأثیر بگذارند. اما با مراقبت های معمول در حین حاملگی با تکیه بر سلامت مادر و جنین میتوان تا 50 درصد از این بیماریها جلوگیری کرد. این عوامل باید هرچه سریعتر بررسی شود، زیرا امکان دارد مسائلی وجود داشته باشد که اشخاص از ازدواج با یکدیگر منصرف شوند یا حتی اگر منصرف نشوند از مشکل باخبر شوند و طبق اگاهی مسیر زندگی خود را انتخاب کنند.
لزوم انجام ازمایش های ژنتیک را مشاوره ژنتیک تعیین میکند . مشاور ژنتیک با گرفتن سابقه خانوادگی و بررسی دقیق پرونده پزشکی زوجین، توصیه های لازم را ارائه میدهد . در بسیاری از موارد نیازی به انجام ازمایش ژنتیک نیست ولی در موارد ضروری قبل از اقدام به حاملگی یا حین حاملگی ازمایش های لازم توصیه میشوند . بطور کلی، انجام ازمایش های قبل از حاملگی به زوج آینده کمک میکند با اعتماد و ارامش بیشتری وارد زندگی مشترک شوند و از مشکلات و بیماری های احتمالی آینده پیش‌گیری میکند .
بررسی بیماری سیفلیس؛ انجام این تست برای آقایان الزامی است.
تزریق واکسن کزاز برای خانم‌ها .
مشاوره پیش از ازدواج
پس از انجام این ازمایش ها نوبت به برگزاری کارگاه اموزش و مشاوره در خصوص زندگی زناشویی میرسد . در این کارگاه به اهمیت سلامت جنسی و روانی طی زندگی زناشویی پرداخته میشود و نکات لازم جهت ایجاد روابط جنسی موفق یادآوری میشوند . در ضمن در خصوص ویژگی های خاص هر دو جنس مرد و زن به صورت جدا برای دو طرف نکته هایی خاطرنشان خواهد شد.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۹۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید

متخصص اعصاب و روان با تاکید به عوارض اختلال افسردگی گفت: توجه نکردن به این بیماری باعث مزمن شدن بیماری افسردگی شده و کنترل آن نیز دشوارتر می شود، هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد در روابط بین فردی، شغل و فعالیت‌های روزمره بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و فرد باید برای درمان اقدام کند.

ویکتوریا عمرانی فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بروز اختلال افسردگی در برخی افراد اظهار کرد: فردی که خلق گرفته دارد، علاقه‌ها و لذت‌های قبلی را از دست داده و همراه آن تعدادی از علائم مانند کاهش انرژی، تغییراتی در خواب، اشتها، تغییراتی در انگیزه، احساس گناه و کاهش تمرکز را داشته باشد و اگر این علائم در بیشتر ساعت‌های روز و حداقل دو هفته تداوم پیدا کند، فرد به اختلال افسردگی مبتلا شده است.

وی با بیان اینکه افسردگی می‌تواند سرچشمه بسیاری از مشکلات برای بیمار شود، افزود: بی‌خوابی مداوم فرد افسرده بر ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد یا الگوی تغذیه‌ای فرد را تغییر داده و روابط بین فردی بیمار مبتلا به افسردگی در خانواده و بین همکاران دچار مشکل می‌شود.

متخصص اعصاب و روان تصریح کرد: این حس ناخوشایند افسردگی باعث بروز تغییراتی در رفتار فرد مبتلا شده و این اتفاق باعث می‌شود که اطرافیان او هم از این موضوع دچار آسیب شوند، اگر این علائم ماندگار باشد و باعث شود که فرد کارهای روزمره خود را انجام ندهد و حوصله انجام هیچ کاری و رفتن به محیط‌های شاد و شلوغ را نداشته باشد، باید به فکر درمان بود.

وی در خصوص شیوع این بیماری در سنین متفاوت اظهار کرد: احتمال بروز بیماری افسردگی در تمام سنین وجود دارد و درمان آن متفاوت بوده و تشخیص این بیماری در سنین زیر دبستان مشکل بوده و از نظر مشاهده رفتار فرد بیمار به ابزارهای ویژه نیاز دارد، اگر فردی در سنین جوانی افسردگی داشته باشد، احتمال بروز این بیماری در دوران سالمندی هم وجود دارد، علاوه بر این برخی افراد بدون سابقه قبلی به دلایلی ممکن است در دوره سالمندی به افسردگی مبتلا شوند.

عامل بروز بیماری افسردگی چند فاکتوری است

عمرانی فرد در مورد علل بروز بیماری افسردگی خاطرنشان کرد: مانند همه اختلالات روانپزشکی عامل بروز بیماری افسردگی هم چند فاکتوری است، عوامل ژنتیکی، زمانی که سیستم عصبی در دوران جنینی شکل می‌گیرد و اتفاق‌هایی که برای مادر رخ می‌دهد، در بروز بیماری افسردگی فرزند بی‌تأثیر نیست، همچنین تغییرات مواد درون بدن، عوامل روانی و اجتماعی مانند استرس‌ها، وقایع ناراحت‌کننده در خانواده و محیط کار مجموعه‌ای از عواملی است که باعث می‌شود، فردی مبتلا به این بیماری شده و اختلال افسردگی در او شدت پیدا کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: لازم است بدانیم توجه نکردن به افسردگی باعث مزمن شدن این بیماری شده و کنترل آن هم مشکل‌تر می‌شود و هر چقدر شدت بیماری بیشتر شود، عملکرد فرد بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و این عملکرد می‌تواند در روابط بین فردی، شغل، فعالیت‌های روزمره و در مراقبت فرد از خود اتفاق بیفتد.

وی تاکید کرد: علائمی مانند کم‌خوابی، مشکل در تمرکز، پراشتهایی یا کم اشتهایی هر کدام عوارضی را برای فرد افسرده به همراه دارد و در اختلال افسردگی‌های شدیدتر هم فکر کردن به مرگ از جمله عوارض ناگواری است که احتمال دارد برای فرد افسرده رخ دهد و خانواده را درگیر کند.

متخصص روانپزشکی با بیان اینکه توصیه‌های اطرافیان برای مبارزه با این بیماری به فرد مبتلا کمک‌کننده است، گفت: توصیه‌ها نباید جنبه دستوری داشته باشد و اعضای خانواده باید سرزنش کردن بیمار را کنار بگذارند، شرایط و محیط پرتنش را برای بیمار تعدیل کنند تا او بتواند از نظر رفتاری تا اندازه‌ای فعال شود و احساس مفید بودن کرده و حس بی ارزش بودن نکند.

کد خبر 749247

دیگر خبرها

  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • بیماری مخفی هیتلر / لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی / خاکسپاری امیلیانو زاپاتا قهرمان مکزیک / تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید