Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام آزمایش‌های قبل از ازدواج را از مهم‌ترین اقدامات در پیشگیری از شیوع بیماری تالاسمی در جامعه عنوان کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمد جعفر صادقی اظهار کرد: شیوع بیماری تالاسمی در استان خراسان رضوی 0.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 در 10 هزار تولد زنده است، که این رقم در کشور یک در 10 هزار تولد زنده است.

وی اظهار کرد: تالاسمی یک بیماری خونی ژنتیکی است که مراقبت از آن از سال 1376 در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

صادقی اجباری شدن آزمایش تالاسمی در قالب آزمایش‌های قبل از ازدواج و پیشگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی را از جمله این برنامه‌ها برشمرد.

وی با بیان اینکه تالاسمی به صورت شدید و خفیف بروز می‌یابد، گفت: افراد مبتلا به تالاسمی خفیف فقط ناقل بیماری هستند و می‌توانند مانند افراد سالم زندگی کنند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت افزود: اگر هر 2 والد نوزاد، دارای ژن ناقل تالاسمی باشند، احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی شدید افزایش می‌یابد.

وی اظهار کرد: توصیه می‌شود افرادی که بر اساس آزمایش‌ها ناقل بیماری هستند با هم ازدواج نکنند و در صورت ازدواج، فرزند آوری آنها باید تحت کنترل قرار گیرد.

صادقی خاطرنشان کرد: از سال 1384 تاکنون 626 مادر باردار مشکوک به داشتن نوزاد تالاسمی در استان خراسان رضوی مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند که 546 مورد آنها جنین سالم و 80 مورد از این تعداد، جنین مبتلا به تالاسمی داشته‌اند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت افزود: در همین راستا برای 68 نفر آنان مجوز سقط صادر شده و 12 مادر باردار با وجود آموزش‌های لازم و هشدار در خصوص به دنیا آوردن نوزاد مبتلا به تالاسمی حاضر به انجام سقط نشده و فرزند خود را به دنیا آورده‌اند.

صادقی با بیان اینکه هزینه آزمایش‌های جنینی برای مادران باردار مشکوک به نوزاد تالاسمی بیش از 20 میلیون ریال است، گفت: پیرو سیاست وزارت بهداشت و درمان انجام این آزمایش‌ها برای این گروه از مادران به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی بار روحی، روانی و اجتماعی بیماری تالاسمی برای خانواده را بسیار سنگین خواند و یادآور شد: هزینه دارو و درمان هر بیمار تالاسمی سالانه 200 هزار دلار برآورد می‌شود، لذا این مهم بر اجرای هرچه بهتر برنامه‌های پیشگیری تاکید دارد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت در ادامه بیان کرد: تالاسمی یک بیماری ژنتیکی و نوعی کم خونی است که تا پایان عمر به طول می‌انجامد و فرد مبتلا را متحمل مشکلات و عوارض بیشماری می‌کند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۸۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ متخصص بیماری‌های داخلی و مدیر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در استان همدان ۲۶۹ بیمار مبتلا به هموفیلی داریم که ۱۹۴ نفر از آنها نیازمند دریافت دارو به صورت مستمر هستند.

طوس کیانی افزود: این بیماری نوعی اختلال در خونریزی به طور وراثتی است و بیشتر با علائم کاهش انعقاد خون و کبودی‌های بدن پس از ضربه مشخص می‌شود.

به گفته این متخصص داخلی، هموفیلی با خونریزی مفصلی و تغییر شکل مفاصل و گاهی گوارشی و مغزی همراه می‌شود.

دکتر کیانی افزود: راه درمان این بیماری دریافت فاکتور‌های خونی به ویژه فاکتور‌های ۸ و ۹ است که از فراوده‌های خونی در کشور ما هم تهیه می‌شود و با تزریق به بیمار منتقل می‌شود، تا آنزیم‌های خون مبتلا به هموفیلی مشابه افراد سالم شود.

دیگر خبرها

  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید